Çocukluktan itibaren yaşanan travmalar ya da insan psikolojisine etki eden olaylar nedeniyle yetişkinlik döneminde terapi alma ihtiyacı hissedilir. Depresyon, anksiyete, sosyal fobi ve kişilik bozuklukları başta olmak üzere birçok psikolojik sorun için yetişkin terapisine başvurulabilir.
Yetişkin terapisi nedir, ne değildir? Aslında bu sorunun cevabını yaş aralıklarına bakarak verebiliriz. Yetişkin terapisi, çocuk ve ergen terapsiinden yöntem ve ilgili ya gruplarına göre ayrılır. Buna göre bireysel yetişkin terapisi almak isteyen 18 yaşından büyük kişilere yönelik uygulanan terapi yöntemidir.
Yetişkin terapisi almak isteyen herkes kendine uygun bir psikolog yardımıyla danışmak istediği konuda yardım alabilir. Yetişkin terapisine gitmek için illa bir psikolojik hastalıkla baş etmek gerekmez; çözülemeyen problemler, altından kalkılamayan sorunlar nedeniyle psikolojik yansımaların çözülmesi için yetişkin psikoloğu ile çalışmaya başlanılabilir.
Yetişkin terapisi size hangi konularda yardımcı olabilir;
Obsesif Kompulsif Bozukluklar
Öfke ve Stresle Başa Çıkma
Kaygı Problemleri
Özgüven Problemleri
Kıskançlıkla Başa Çıkma
Cinsel Kimlik Konuları
Depresyon
Takıntılar
Bireysel yetişkin terapisi almak birçok sorununuza çözüm bulabilmenizi sağlarken aynı zamanda mental sağlığınızı korumanıza da imkan tanır. Yetişkin terapisi, güven ortamında sorunlarınızı terapistinize açabildiğiniz, yetişkin psikoloğu yardımıyla öz benliğinizle daha barışkın bir hayat sürebildiğiniz günler için çalıştığınız bir süreci kapsar.